Ο Cold Brew είναι μια μέθοδος παρασκευής καφέ που έχει κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε αντίθεση με τον παραδοσιακό ζεστό καφέ, ο Cold Brew παρασκευάζεται με κρύο νερό και έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που τον καθιστούν ιδιαίτερα απολαυστικό. Ας δούμε τι ακριβώς είναι ο Cold Brew και πώς φτιάχνεται.

Τι είναι ο Cold Brew;

Ο Cold Brew παρασκευάζεται με τη μέθοδο της ψυχρής εκχύλισης. Αυτό σημαίνει ότι οι αλεσμένοι κόκκοι καφέ βυθίζονται σε κρύο νερό για πολλές ώρες, συνήθως από 12 έως 24, και στη συνέχεια φιλτράρονται για να προκύψει ένα ρόφημα με πλούσια γεύση, χαμηλότερη οξύτητα και πικράδα. Σε αντίθεση με τον κρύο καφέ, ο Cold Brew έχει την ιδιαιτερότητα να διατηρεί τα αρώματα και τις γεύσεις του καφέ χωρίς πικρή επίγευση.

Τα Οφέλη του Cold Brew

Ο Cold Brew δεν είναι μόνο δροσιστικός, αλλά προσφέρει και ορισμένα οφέλη για την υγεία:

  • Μειωμένη Οξύτητα: Λόγω της ψυχρής εκχύλισης, ο Cold Brew έχει χαμηλότερη οξύτητα, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι.
  • Βελούδινη Γεύση: Η διαδικασία ψυχρής εκχύλισης αναδεικνύει μια πιο γλυκιά και βελούδινη γεύση.
  • Αυξημένη Ενέργεια: Όπως και κάθε άλλος καφές, ο Cold Brew περιέχει καφεΐνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ενέργειας και της πνευματικής διαύγειας​​.

Διαφορετικοί Τρόποι Παρασκευής Cold Brew

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για την παρασκευή του Cold Brew, καθεμία με τα δικά της χαρακτηριστικά:

Immersion (Βύθιση): Ο καφές βυθίζεται πλήρως σε κρύο νερό για πολλές ώρες. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο κοινή και απλή.
Cold Drip: Το νερό στάζει αργά πάνω από τον αλεσμένο καφέ, επιτρέποντας την εκχύλιση σταδιακά. Η μέθοδος αυτή απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και περισσότερο χρόνο, αλλά προσφέρει έναν ιδιαίτερο και πλούσιο καφέ.
Nitro Cold Brew: Μετά την εκχύλιση, ο καφές εμπλουτίζεται με άζωτο, δίνοντας μια αφρώδη υφή και ιδιαίτερη γεύση.

Πού να Αγοράσεις Cold Brew

Μπορείς να απολαύσεις την εμπειρία του Cold Brew σε ένα από τα 140 καταστήματα IL TOTO σε όλη την Ελλάδα. Επισκέψου μας για να ανακαλύψεις τον τέλειο Cold Brew που ταιριάζει στις προτιμήσεις σου και να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία καφέ.

Share: