GUATEMALA: Ένας καφές σκέτο ηφαίστειο

Η παραγωγή καφέ στη Γουατεμάλα ξεκίνησε στα μέσα του 1800 με την ανάπτυξη μικρών φυτειών. Με τις σημαντικές ξένες επενδύσεις που έγιναν εκείνη την εποχή, η βιομηχανία του καφέ άνθισε και η Γουατεμάλα βρέθηκε να είναι η μεγαλύτερη παραγωγός καφέ στην Κεντρική Αμερική. Τα τελευταία χρόνια, η Ονδούρα έχει γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός καφέ στην περιοχή. Ωστόσο, η Γουατεμάλα δεν είναι πολύ πίσω.

Οι κόκκοι καφέ που καλλιεργούνται στη Γουατεμάλα συνήθως έχουν νότες γεύσης που υποδεικνύουν ένα γεμάτο σώμα, μια πλούσια επίγευση σοκολάτας-κακάο, και μια γλυκύτητα που θυμίζει καραμέλα.

Ένας από τους καλύτερους καφέδες της Γουατεμάλα είναι η Γουατεμάλα Αντίγκουα, η οποία διακρίνεται για τη σύνθετη γεύση και την υποψία του κακάο.

Η Αντίγκουα είναι γνωστό ότι παρουσιάζει τις χαρακτηριστικές ιδιότητες του καφέ της Γουατεμάλα. Περιλαμβάνουν ένα πλήρες σώμα (βαρύτερο από τον τυπικό καφέ της Κεντρικής Αμερικής) και πικάντικη γεύση που είναι συχνά πολύ πλούσια, ακόμη και βελούδινη. Οι κόκκοι αναπτύσσονται και μεγαλώνουν σε ιδανικό έδαφος και κλίμα, στην περιοχή της Αντίγκουα, μια κοιλάδα που περιβάλλεται από τρία ηφαίστεια.

Η περιοχή του καφέ Αντίγκουα βρίσκεται κοντά στη νότια ακτή της Γουατεμάλα. Ο καφές καλλιεργείται σε μια κοιλάδα που περιβάλλεται από τρία ηφαιστειακά βουνά. Η περιοχή βρίσκεται μεταξύ 4.600 και 5.600 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Έχει σταθερές θερμοκρασίες, ένα αξιόπιστο μοτίβο καιρού, έντονες βροχοπτώσεις, και ένα σταθερό υψηλό επίπεδο υγρασίας. Το υψόμετρο, το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ηφαιστειακό έδαφος. και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα τέλειο περιβάλλον για την καλλιέργεια κόκκων καφέ υψηλής ποιότητας Arabica.

Υψόμετρο|1200-1700μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Επεξεργασία| Washed/Sun-Dried

Γευστικό προφίλ| Πλούσιο, γεμάτο σώμα με απαλή οξύτητα. Γλυκιά και σοκολατένια γεύση με αρώματα φρούτων και εσπεριδοειδών.

Στην IL TOTO μπορείτε να απολαύσετε τον υψηλής ποιότητας Arabica καφέ Guatemala. Φροντίζουμε για το ιδανικό ψήσιμο του κόκκου ώστε να μπορείτε να γευτείτε όλες τις νότες των γεύσεων που αναδύονται από τον μοναδική ποικιλία Guatemala.

Share: