Roasting Type

Γιατί είναι τόσο σημαντική η διαδικασία του ψησίματος;

 

Η διαδικασία του ψησίματος του καφέ η αλλιώς καβούρντισμα είναι ίσως το πιο καθοριστικό στάδιο στην επεξεργασία του καφέ. Το καβούρντισμα βάσει ικανοτήτων είναι μία τέχνη που βασίζεται σε πολύχρονη εμπειρία και εξαιρετική διαίσθηση.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η κάθε ποικιλία καφέ απαιτεί διαφορετικό τρόπο και χρόνο ψησίματος επηρεάζοντας αντίστοιχα και το τελικό γευστικό αποτέλεσμα.

Στα εργαστήρια της IL TOTO  θα βρείτε μια έμπειρη ομάδα με γνώση και μεράκι να παρακολουθεί την διαδικασία του ψησίματος από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή . Αντιμετωπίζουμε τον καφέ σαν ζωντανό οργανισμό, αφού έχουμε επιλέξει η επεξεργασία του να γίνεται μπροστά στα μάτια του κοινού.

Διαθέτουμε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας με θερμικούς αισθητήρες ακριβείας ώστε να πετυχαίνουμε κάθε φορά την ιδανική θερμοκρασία ψησίματος και να αναδεικνύουμε  σωστά όλα τα μοναδικά αρώματα και τις ιδιαίτερες γεύσεις της κάθε ποικιλίας.

Πριν την διαδικασία του Roasting οι κόκκοι είναι πράσινοι και δεν μυρίζουν καθόλου σαν καφές. Όταν ψήνουμε τους  κόκκους αναπτύσσονται από 800 έως 1000 διαφορετικές ενώσεις αρωμάτων. Αυτές οι ενώσεις δίνουν στον καφέ την τελική γεύση και το άρωμα.

 

Στο τέλος της διαδικασίας ψησίματος, οι κόκκοι του καφέ ψύχονται αμέσως για να σταματήσει η φυσική διαδικασία της καύσης.

Στη συνέχεια, ο καφές διατηρείται σε ειδικό χώρο, προκειμένου να αναπτύξει πλήρως τα χαρακτηριστικά του.

 

 

Roasting Type:

 

  1. Light Roast: Ελαφρύ καφέ χρώμα

Χωρίς έλαια στην επιφάνεια

 

  1. Medium Roast: Καφέ Χρώμα

Ελαφρώς πιο γλυκιά επίγευση

Αρωματική Ισορροπία και οξύτητα

 

  1. Medium Dark Roast: Πλούσιος, με πιο σκούρο χρώμα

Γλυκόπικρη επίγευση

Καθόλου οξύτητα

 

  1. Dark Roast: Λαμπερό μαύρο χρώμα με έλαια στην επιφάνεια

Χαρακτηριστική δόση πικρότητας

 

Στην IL TOTO διαθέτουμε την εμπειρία και την γνώση που απαιτεί η κάθε ποικιλία στην διαδικασία του ψησίματος. Στην εταιρεία μας θα βρείτε μοναδικές ποικιλίες και αρώματα και μπορείτε να επιλέξετε αυτήν που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σας γεύσεις και απαιτήσεις.

 

 

Share: