Όλοι γνωρίζουμε τον Cappuccino και οι περισσότεροι τον ασπαζόμαστε τις κρύες μέρες του Χειμώνα.

Ο Cappuccino είναι ένας καφές ιταλικής προέλευσης που αποτελείται από καφέ εσπρέσο και γάλα σε μορφή αφρού. Η λέξη «Capuchin» σημαίνει κυριολεκτικά καπάκι ή κουκούλα στα ιταλικά. Το όνομα του αντιπροσωπεύει την καφέ ενδυμασία των Καπουτσίνων (θρησκευτικό μοναχικό τάγμα της Καθολικής Εκκλησίας).

Η ιδέα του Καπουτσίνο ήταν μια βιεννέζικη προετοιμασία του λεγόμενου Καπουτσινέρ, με βάση τον καφέ, σαντιγί και άλλα συστατικά. Χρονολογούμε την διάδοση του ιταλικού cappuccino στα πρώτα 30 χρόνια του 20ου αιώνα.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μέθοδοι παραγωγής Cappuccino βελτιώθηκαν σημαντικά κι απλοποιήθηκαν. Αυτό συνέβη σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας των καλύτερων και ευρύτερα διαδεδομένων μηχανών εσπρέσο αλλά και στις νέες τεχνικές που αναπτύχθηκαν.

Τότε ήταν που τέθηκαν τα θεμέλια για την παγκόσμια αναγνώριση του Cappuccino.

Ο Cappuccino συνιστάται να καταναλώνεται χωρίς την προσθήκη κάποιου γλυκαντικού, για να γευτεί κανείς καλύτερα τα αρώματα και τη γεύση του. Αποτελείται από περίπου 125 -130 ml γάλα και 25 ml καφέ. Αυτή είναι άλλωστε και η σωστή αναλογία που πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Στην IL TOTO θα βρείτε τις ιδανικές ποικιλίες καφέ για έναν απολαυστικό Cappuccino.

Σας προτείνουμε:

Costa Rica:

Υψόμετρο| 1200-1800μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Επεξεργασία| Washed/ Drum Dried

Γευστικό Προφίλ| Οι κόκκοι της Costa Rica είναι γνωστοί για το γεμάτο σώμα και την φρουτένια οξύτητα. Αρώματα πεπονιού, καστανής ζάχαρης και βερίκοκου. Απαλό κρεμώδες σώμα και καθαρό τελείωμα.

Guatemala:

Υψόμετρο|1200-1700μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Επεξεργασία| Washed/Sun-Dried

Γευστικό προφίλ| Πλούσιο, γεμάτο σώμα με απαλή οξύτητα. Γλυκιά και σοκολατένια γεύση με αρώματα φρούτων και εσπεριδοειδών.

Στην IL TOTO διαλέγουμε πάντα τις πιο εκλεκτές ποικιλίες, ώστε να σας προσφέρουμε καθημερινά Specialty Καφέ. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε έξη διαφορετικές Single-origin ποικιλίες και φυσικά τα Specialty Blends μας 100% Arabica.

TAGS: Cappuccino, esspresso, iltoto, Italian coffee, specialtycoffee

Share: