Όπως όλη η κοινωνία πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα έτσι και ο οργανισμός Specialty Coffee τροποποίησε την διαδικασία του Cupping προσαρμοσμένη στα υγειονομικά δεδομένα που έχει επιβάλει η εξάπλωση του COVID-19. Όπως αναφέρεται και στην επίσημη σελίδα του Specialty Coffee Association, σε περιπτώσεις που είναι σημαντική η βαθμονόμηση του καφέ μέσω cupping ο οργανισμός προτείνει την χρήση του τροποποιημένου πρωτοκόλλου.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το πρωτόκολλο τροποποιήθηκε με την συμβολή από ειδικούς του Cupping και Ιδρύματα. Επίσης τονίζεται ότι, θα πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη του πρωτοκόλλου καθώς ο οργανισμός συνεχίζει να εργάζεται επί του θέματος με την συνεργασία εμπειρογνώμων στον τομέα της υγείας και των αισθητήρων καθώς αξιοποιεί επίσης και τα σχόλια της κοινότητας.

Το τροποποιημένο πρωτόκολλο θα είναι δύσκολο να υιοθετηθεί από έμπειρους Cuppers γιαυτό και ο οργανισμός προτείνει να έχουμε στην διάθεσή μας επιπλέον προσωπικό ώστε να παρακολουθούν την διαδικασία. Επίσης συνιστά, να γίνεται δοκιμή σε λιγότερα δείγματα κατά την χρήση αυτής της μεθόδου και η δειγματοληψία να γίνεται νωρίτερα. Για όσους επιθυμούν να αποφύγουν το cupping καλό θα ήταν να υπάρχει και η δυνατότητα παρασκευής batch-brew καφέ για την γευσιγνωσία. Τέλος, ο οργανισμός αποθαρρύνει έντονα την πρακτική του φτυσίματος κατά την χρήση του τροποποιημένου πρωτοκόλλου.

Share: